Sporken Leitmotiv

Geplande reizen

Sporken Leitmotiv - Bar
Sporken Leitmotiv
Ten gevolge van Corona kunnen diverse reizen helaas niet doorgaan.
Voor reizigers geldt: neem even contact op
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / +31 (0) 654256018

8 t/m 20 juli 2020

Mongolië

Sporken Leitmotiv en Educa Travel organiseren samen een 13-daagse reis naar Mongolië in juli 2020. Dit wordt een unieke ervaring, er staat buitengewoon veel op het programma, ook het Naadam Festival. Reis met ons mee door het uitgestrekte, oneindige, grandioze Mongolië en ervaar de eenvoud, serene stilte, pure rust en schitterende natuur. Achter elke heuvel ontdekt u een nieuw landschap. Warmwaterbronnen, uitgestrekte zandduinen, bijzondere rotsformaties, nomaden die met hun kuddes rondtrekken en als absoluut hoogtepunt het bijwonen van het fameuze Naadam Festival, met traditionele dans, klederdracht, muziek en sportwedstrijden. Dit alles moet u een keer beleefd hebben!
 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en retour
 • Hotel: 4 overnachtingen in prima 4* hotel met eigen faciliteiten op elke kamer. 7 dagen in een luxe gertent met gedeelde faciliteiten, op basis van volpension, beginnend met de lunch op dag 2
 • Het beschreven excursieprogramma, incl. entrees, onder leiding van een Engels sprekende gids. Het vervoer in Ulaanbaatar gaat per touringcar, daarbuiten met 4 wheel drive minibusjes

17 t/m 23 augustus 2020

LUCCA

De liefhebbers hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover: we bezoeken het Puccini Festival in Lucca! We hebben kaarten - goede plaatsen - voor twee succesopera’s van Puccini: Tosca en La Bohème. Deze opera’s bevatten wereldberoemde en hartverscheurende koren en aria’s. De opera’s worden opgevoerd in het Gran Teatro all’aperto Giacomo Puccini in Torre del Lago, zie: https://www.puccinifestival.it/en/
Het is een gecombineerde vlieg- en busreis. Eerst brengt de bus ons van Heerlen naar vliegveld Eindhoven, van waaruit we met Transavia naar Bologna vliegen. De bus daar brengt ons naar het hotel in Montecatini Terme. Verder zetten we de bus in voor de dagexcursies naar Lucca en Pisa én voor transport naar de voorstellingen. Uiteraard is er op 23 augustus weer busvervoer van Eindhoven naar Heerlen
 • Alle busvervoer en vluchten, inclusief bagage.
 • Zes overnachtingen in 4*-hotel Francia & Quirinale in Montecatoni Terme, op basis van logies en ontbijt.

10 t/m 15 juni 2020

DRESDEN + LEIPZIG

Reeds volgeboekt!

Mozarts Zauberflöte in de Semperoper en drie concerten in Leipzig, mooier wordt het niet! In verband met (vroeg)reserveringen brengen we de reis naar deze muzieksteden nu al onder uw aandacht - zo kunt u lekker lang uitkijken naar al deze muzikale hoogtepunten.
Die Zauberflöte is een grootmeesterlijke opera met indrukwekkend koorwerk en prachtige aria’s. Het bijwonen van deze opera in de Semperoper wordt een hoogtepunt in uw leven. Dat geldt ook voor de Messa Solemnis van Beethoven in de Oper van Leipzig en voor een kerk- en kamerconcert tijdens het Bachfest in Leipzig.
 • Semperoper Dresden - Die Zauberflöte (Mozart)
  Opera Leipzig - Messa Solemnis (Beethoven)
  Michaeliskirche - Michael Schönheit (orgel), Gotthold Schwarz (bas): Bach & Reger
  Mendelssohn Saal (Gewandhaus) - Mendelssohn-Orchesterakademie: Bach e.a.
 • Hotels:
  Ibis Hotel Zentrum
  Westin Hotel

24 t/m 29 maart 2020

DUBLIN

‘There is poetry in a pint of Guinness’ geldt eigenlijk voor heel Dublin, de hoofdstad van Ierland. Een bijzondere stad met de Temple-Bar, Dublin Castle, Dublin Bay, Guinness Storehouse, het Irish Museum of Modern Art. Dublin is ook de stad van Michael Gambon, U2, Bob Geldof, Bono, Sinead O’Connor, Oscar Wilde, John Bernhard Shaw, Samuel Beckett, Francis Bacon en Graham Norton.
We bezichtigen Kilkenny met het Middeleeuwse centrum en Belfast in Noord-Ierland. Bij de excursies worden we vergezeld door een Nederlands sprekende gids. En we bezoeken drie concerten!
 • Barokensemble Camerata Kilkenny, University Church
  Bach:
  Brandenburgs Concert BWV 1050
  Concert voor hobo d’amore, strijkers en b.c. BWV 1055a
  Huwelijkscantate O holder Tag, erwünschte Zeit BWV 210
 • Concert door Academy Chamber Ensemble, National Gallery
  Clara Schumann: pianotrio in g-kl. op. 17
  Brahms: Sonate voor viool en piano nr. 2 in A-gr. op. 100
  Beethoven: Septet in Es-gr. op. 20

Archief

14-10-2019 t/m 21-10-2019

Bulgarije

Enkele indrukken van de rondreis door Bulgarije

 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis Bulgarije
De reis naar Bulgarije zit er helaas weer op. Met het bezoek aan diverse bezienswaardigheden in en bij Sofia, Plovdiv en Veliko Tarnovo kregen de deelnemers een prima beeld van dit Balkanland in ontwikkeling. De Nederlands sprekende gids vertelde uitvoerig en met veel diepgang en humor over de cultuur, geschiedenis, natuur, religie en leefomstandigheden van Bulgarije. Van de drie bezochte voorstellingen vormde het optreden van het koor van de Paraskeva Kathedraal in Sofia het absolute hoogtepunt. Al met al weer een hele ervaring.

17-04-2019 t/m 21-04-2019

Leipzig

Enkele indrukken van de muziekreis naar Leipzig

 • leipzig muziekreis stad
 • leipzig muziekreis stad
 • leipzig muziekreis stad
 • leipzig muziekreis stad
 • leipzig muziekreis stad
 • leipzig muziekreis stad
 • leipzig muziekreis stad
Voor de tweede keer dit jaar stond Muziekstad Leipzig op het programma. De stad lag er fantastisch bij, veel bloesem, aangename temperaturen, terrasjes, gemoedelijke sfeer en een indrukwekkend muziekaanbod. Voor onze groep betekende dat een pianorecital door Yingshan Hu in het Schumannhaus, de Johannes Passion (Bach) op Goede Vrijdag in de Thomaskirche en Der Freischütz (von Weber) in de Opera van de stad. Daarnaast bezochten we de Blüthner pianofabriek en het Mendelssohnhaus. Voor wie het gemist heeft: in 2020 en 2021 gaan we opnieuw naar Leipzig.

05-03-2019 t/m 09-03-2019

Leipzig

Enkele indrukken van de concertreis naar Leipzig

Een reis naar Leipzig dit keer met studenten en docenten van de Jong Talentenklas van het Conservatorium Maastricht, aangevuld met muziekliefhebbers uit het hele land. De jonge musici concerteerden zeer succesvol in de woonhuizen/musea van Schumann, Mendelssohn en Bach, de voorstellingen in de Oper en het Gewandhaus maakten diepe indruk. Verder waren er interessante excursies naar het Bachhuis in Eisenach (zijn geboorteplaats) en de Musikhochschule in Leipzig. Het bijwonen van de repetitie van het Thomanerchor werd een onvergetelijke ervaring.

26-11-2018 t/m 30-11-2018

Luxemburg

Enkele indrukken van de muziekreis naar Luxemburg

 • Grote zaal philharmonica
 • Kamermuziekzaal philharmonie
 • Philharmonie Luxemburg
De concerten in de Philharmonie van Luxemburg-stad waren memorabel. Zo imponeerde het Amatis Pianotrio met composities van Haydn, Sjostakovitsj, Mendelssohn Bartholdy en het fonkelnieuwe Moorlands van Andrea Tarrodi. Het optreden van The Academy of St. Martin in the Fields was subliem. Jan Lisiecki (23 jaar), die de zieke Murray Perahia verving en Beethovens pianoconcerten 1 en 3 speelde, kreeg volkomen terecht een ovationeel applaus van de zaal.
Verder stonden er verschillende excursies op het programma: -stadsbezichtiging -uitstapjes naar Echternach en Trier –Slag om de Ardennen (WO ll) – fototentoonstelling The Family of Man (Unesco) in Clervaux.
Hierboven enkele foto’s van de reis. Jammer, het is weer voorbij.

19-06-2018 t/m 25-06-2018

Praag & Dresden

Enkele indrukken van de muziekreis naar Praag en Dresden 19-06-2018 t/m 25-06-2018

Het bezoek aan Praag en Dresden leverde mooie momenten op voor de meegereisde muziekliefhebbers. De opera’s Werther (Massenet) in Praag en Carmen (Bizet) in de Semperoper van Dresden waren schitterend. De Dresdner Philharmonie o.l.v. Bertrand de Billy imponeerde met romantische composities van Schönberg, R. Strauss en Korngold.
Verder bezochten de deelnemers de vele historische en culturele bezienswaardigheden van deze steden, in Praag ook met behulp van een kundige en Nederlands sprekende gids. Zo jammer, het is weer voorbij. Bekijk enkele indrukken van deze muziekreis in de fotogalerie.

14-04-2018 t/m 17-04-2018

Rossini, Mozart, Grieg en Schumann in Frankfurt

Enkele indrukken van de muziekreis naar Frankfurt

Deze reis duurde te kort, vonden de deelnemers. Er is in die stad veel te beleven en te zien, vooral de Manhattan-achtige skyline is opvallend. Voor de kunstliefhebbers zijn er de vele musea, voor de wandelaars de groene stroken langs de Main en natuurlijk ontbreekt het bepaald niet aan eet- en shopmogelijkheden. We woonden twee muziekvoorstellingen bij, eerst Rossini’s opera La Cenerentola in de (neue) Oper: prachtige enscenering, hoog muzikaal niveau (zang en spel). Dank aan de Limburgse hoornist Stef van Herten (werkzaam in de Oper) voor het blikje achter de schermen.
Lars Vogt speelde en dirigeerde het Pianoconcert van Grieg, Mozarts 25e symfonie en de 1e ‘Frühling’ van Schumann in de Alte Oper. Perfecte uitvoeringen van deze klassiek-romantische werken. Na een mooie busreis langs de Rijn werd de trip afgerond met een middagje in het zonovergoten Koblenz.

29-01-2018 t/m 05-02-2018

Vroeg voorjaar en mooie concerten in Portugal

Enkele indrukken van de muziekreis naar Porto en Lissabon

De muziek- en cultuurreis naar Porto en Portugal was er een met veel indrukken. Met twee uitstekende gidsen zijn we veel aan de weet gekomen over de geschiedenis, cultuur en natuur van Portugal en de leefgewoontes van de Portugezen. Ook het weer was erg aangenaam met stralend blauwe luchten en temperaturen oplopend tot 16 à 17 graden. De Bijbelse Liederen van Dvořák door Thomas Hampson en Ein deutsches Requiem van Brahms (solisten Miah Persson en Thomas Hampson) in het Gulbenkian theater maakten diepe indruk. Kathia Buniatishvilli’s pianorecital vergeten we nooit meer, bij haar gaan virtuositeit en muzikaliteit hand in hand. Brahms, Tsjaikovski en Liszt maakten heel wat los in de zaal en na twee encores (Liszt en Schubert) zweefde het publiek naar buiten.

13-11-2017 t/m 20-11-2017

Prachtige reis naar Polen

Enkele indrukken van de indrukwekkende muziekreis naar Krakau en Warschau


De reis naar Polen zit er weer op, het was in alle opzichten een indrukwekkende ervaring. Met hulp van uitstekende gidsen hebben we kennisgenomen van de geschiedenis van het land (in het bijzonder die van de 20e eeuw), Auschwitz-Birkenau, Krakau en Warschau, de Wieliczka zoutmijnen en het klooster Czestochova. En uiteraard was er aandacht voor de recente politieke en maatschappelijke ontwikkelingen van het land.
De drie muziekvoorstellingen waren bijzonder, zoals het privékamerconcert door het jonge Airis Kwartet met werken van Beethoven, Dvorák, Tansman en Meyering. De Philharmonie van Warschau speelde een geweldige Bruckner 2 en voor de balletvoorstelling met Le Sacre du Printemps en Krzesany kwamen we oren en ogen tekort.